Suppe- & Sauceblandinger
Økologiske suppeblandinger: de bedste blandinger til suppen
Hos Vehgro finder du forskellige økologiske suppeblandinger, hver især lavet med 100% naturlige ingredienser. De lækreste krydderier til suppe finder du hos Vehgro, uanset om du søger en grøntsagssuppe blanding, en blanding til kyllingsuppe, champignonsuppe eller trøffelsuppe. Ved hjælp af vores suppe krydderier kan du nemt lave de lækreste supper selv.
Genkende økologiske produkter
Økologiske suppeblandinger kan genkendes ved deres mærke. I Danmark har du det EKO-mærke og det europæiske mærke. For at kunne kaldes 'økologisk' skal produkter siden 1. juli 2012 have det (grønne) europæiske mærke.
At opnå dette mærke er ikke så let: hele 95% af ingredienserne i produktet skal økologisk være. Produkterne er lavet uden kemiske pesticider.
Strenge regler
Krydderierne til grøntsagssuppe, der oftest bruges, er timian, persille og laurbær. Da suppe for det meste består af varmt vand, skal smagen skabes af de andre ingredienser. Dette kan være ting som tomater (puré), løg, gulerod, porre og champignon, men det er især de krydderier, der giver smag: nellike, hvidløg…
Krydderier til bouillon
I bouillon møder du især krydderne laurbær, persille, kørvel, purløg, rosmarin, timian og estragon. Bouillon giver smag til suppen, men er ofte meget salt. Du kan også tilsætte en krydderiblanding til suppen. For eksempel en blanding til grøntsagssuppe fra Vehgro for en lækker krydret grøntsagssuppe.
Krydderier i supper
Der findes forskellige økologiske suppeblandinger. Tænker på purløg, bælgurt, brændenælde, dild, kørvel, estragon, nellike, koriander, laurbær, merian eller oregano, fennikel og timian. Krydderierne i grøntsagssuppeblandingen fra Vehgro indeholder en afbalanceret kombination af de lækreste krydderier.
Brug af basilikum
Økologiske suppeblandinger er ikke komplette uden brug af basilikum. Basilikumplanten er en staude, der ikke er hårdfør om vinteren. Udenfor kan planten ikke overleve, men det kan den i et drivhus eller hjemme. Giv basilikumplanten lidt friskt lys, og den kan hurtigt blive 45 centimeter høj. Basilikum har en dejlig stærk duft. Aromen bruges ofte til tomatsuppe.
Brug af purløg
Purløg har en løglig smag, og det er ikke så mærkeligt, da purløg er beslægtet med løgplanter som porre, hvidløg og ja, løg. Purløg er en staude, der ofte holdes i en potte på vindueskarmen eller på balkonen.
Klipp stænglerne regelmæssigt af, så vil planten fortsætte med at vokse. Bladet kan bedst hakkes fint og tilsættes til suppen. I en krydderiblanding til supper møder du den skarpe smag af purløg i små stykker.
Den rette smag til suppen
Hvilken smag du ønsker at tilsætte til din suppe afhænger hovedsageligt af din personlige smag. Ikke alle krydderier passer lige godt sammen, så det er vigtigt at blande så godt som muligt. Eller du vælger en blanding fra Vehgro, hvor smagene allerede er blevet afbalanceret med kærlighed for dig.
Krydderier i aspargessuppe
Dejligt til en cremet aspargessuppe er en krydderiblanding af blandt andet dild, muskatnød, timian, rosmarin og merian. Denne krydderiblanding giver aspargessuppen en rig og fyldig smag.
Krydderier i bouillon
Du kunne påstå, at bouillon er hjertet og sjælen af enhver suppe. Det er kernen af smagen: en eksplosiv smagsbombe, der blandes med vand i den rette proportion. I bouillon finder du krydderier som foelie, estragon, basilikum, timian og også laurbær.
Champignonsuppe og ærtesuppe
I Danmark spises der meget champignonsuppe. Ærtesuppe er en ægte dansk specialty. I ærtesuppe finder du følgende krydderier: bælgurt, rosmarin, timian, salvie, estragon, selleri og basilikum. I champignonsuppe findes der foruden purløg, rosmarin og timian også citronmelisse: en syd-europæisk plante med en citrusduft.
Grøntsagssupper
Under grøntsagssupper kan du forstå alt, herunder løgsuppe, tomatsuppe og suppe af porre. I tomatsuppen finder du basilikum, purløg, timian og merian, mens hvidløg og kørvel er en gylden kombination til løgsuppe. I porresuppe er der også purløg og ofte persille. Et hemmeligt 'våben' til hver vellykket porresuppe er ovenstående citronmelisse.
Økologiske suppeblandinger med pink pitaya pulver
For en unik twist i din suppe kan du overveje at tilsætte pink pitaya pulver. Dette er et økologisk supplement, der ikke kun giver en særlig smag, men også en attraktiv farve i din suppe.
Kyllingsuppe: er du en suppekylling?
Også kyllingsuppe er en velkendt og meget afprøvet opskrift i Danmark. Kyllingsuppe spises som regel med en krydderiblanding af merian, timian og basilikum. Men hvad der også blander sig fremragende med kyllingsuppe er krydderierne kørvel og foelie. I kyllingsuppe kan der være alt muligt.
En frisk eller cremet fiske suppe
Fiskesuppe er en absolut anbefaling for dem, der elsker det. I fiskesuppe finder du normalt en blanding af krydderier af blandt andet laurbær, timian og purløg. Derudover finder du estragon og fennikel i fiskesuppe. Faktisk er alt muligt, så længe kombinationen af krydderier falder i din smag.