Røgsalt

Røgsalt får sit navn på en særlig måde, nemlig ikke på grund af sammensætningen eller oprindelseslandet, men på grund af måden, det er lavet på. Røgsalt er berettiget til den betegnelse, hvis det er blevet udsat for røg gennem menneskelig indgriben.

... Read more
4 varer
Sorter efter
Engros og Private label af Dansk Røgsalt 1-3 mm. Køb i bulk eller som forbruger? Bestil direkte!
Calculating delivery date...
As low as 42,20 kr. 38,72 kr.
ekskl. moms inkl. moms
Engros og private label af Druïden Rooksalt Danmark. Køb ind i bulk eller som forbruger? Bestil direkte!
Calculating delivery date...
As low as 125,96 kr. 115,56 kr.
ekskl. moms inkl. moms
Engros og private label af Schwabisch rygsalt 1-1,6 mm. Købe i bulk eller som forbruger? Bestil direkte!
Calculating delivery date...
As low as 38,96 kr. 35,74 kr.
ekskl. moms inkl. moms
Engros og Private label af tysk Røgsalt (Bøg). Køb ind i bulk eller som forbruger? Bestil direkte!
Calculating delivery date...
As low as 38,14 kr. 34,99 kr.
ekskl. moms inkl. moms

Fænomenet røgsalt

Det særlige ved røgsalt er, at saltet får sit navn ikke på grund af sammensætningen eller oprindelseslandet, men på grund af den måde, det er fremstillet på. Røgsalt kommer først i betragtning til denne betegnelse, når det er blevet udsat for røg ved menneskelig indgriben.

Rygning af røgsalt

Født blandt salt og røg... Er han en skinke? Den 'falske konge' Renly Baratheon sagde disse hylende morsomme ord i den enormt populære serie Game of Thrones – et citat, der passer perfekt til fænomenet røgsalt.

Røgsalt er også 'født' midt i røg og Naturalsalte, eller rettere sagt: det er en fusion af begge. Saltet betragtes som en absolut smagsgiver til kød, fisk, æg. Der er ikke noget så lækkert som en stærk røgduft til grillet kød.

En smagfuld 'finishing touch'

Røgsalt kan med rette kaldes en finishing touch. Saltet giver måltidet en unik røgagtig smag, perfekt til barbecue eller grill. Røgsaltet har en intens aroma. Dansk røgsalt bliver hele 160 timer i ét stræk grillet på bøgetræ og bliver jævnligt vendt, så røgen kan trænge ind i de dybeste porer af saltet.

En besværlig opskrift

160 timer i ét stræk med rygning betyder: en besværlig proces. Da røgsalt er arbejdskrævende, er produktionen deraf ikke høj. Det kan derfor med rette kaldes et eksklusivt salt. Der fremstilles kun cirka 100 kilogram dansk røgsalt om måneden. Det unikke ved processen er, at saltet bliver lavet på samme måde, som de gamle vikinger gjorde.

Tysk Premium røgsalt

Vil du købe røgsalt? Du kan vælge Dansk Røgsalt 1-3 mm, men også tysk røgsalt. Til dette produkt anvendes havsalt, der høstes i hånden. Saltet bliver så forarbejdet i en lille fabrik for havsalt midt i et naturreservat ved den kroatiske kyst. Tysk røgsalt kan derfor også kaldes en smule 'kroatisk røgsalt'.

Den tyske rygning

Havsalt behandles i Sachsen af den tyske røgmester med bøgetræsparti. Proceduren indebærer, at det kroatiske salt bliver intensivt røget på bøgetræ ved en temperatur, der ikke overstiger 25 grader Celsius (kold rygning). Under denne proces får saltet sin unikke karamelbrune farve. Jo længere der bliver røget, desto mere intens bliver røgesmagen.

Hvad kan du bruge tysk røgsalt til?

Tysk Røgesalt (Bøg) er et ideelt supplement til blandt andet barbecueprodukter og saucer. Du kan også bruge det til marinader, produkter med æg, tofu, til fiskeprodukter og andre skaldyr. Det kombinerer fremragende med svampe og kartofler, salte gryderetter og bøf. Kort sagt: til alt muligt. Røgsalt er mirakelmidlet i dit køkkenskab.

Røgsalt ifølge vikinge-traditionen

De gamle skandinaver lod havvand fordampe på træ over ild og skrabede derefter det resterende saltlager af træet. Gennem røgen fik saltet en intens smag.

Denne gamle vikingetradition er genopdaget af skandinaviske gourmetkendere. Saltet i Danmark bliver røget på en blanding af kirsebær-, enebær- og bøgetræ samt blade. Hvorfor enebærtræ? Det giver saltet en krydret og subtil smag.

Hvorfor røgsalt er noget for dig

Fanatisk kødæder, veganer eller vegetar: røgsalt er til alle. Proces af behandling af røgsalt er århundredgammel og er i tidens løb blevet forfinet. Hvis noget er meget svært og arbejdsomt at fremstille, og det alligevel sker i stor skala, viser det kun, at det er værd at gøre. Du anskaffer dig dit røgsalt hos Vehgro.

Kunstigt røgsalt

Der findes også noget, der hedder kunstigt røgsalt. Dette er røgsalt, hvor der ikke bruges træ. Røgaromen er kunstigt tilføjet til saltet, blandt andet ved hjælp af 'Liquid Smoke'-teknikken.

Denne teknik bruges især i Amerika. Det er en metode, hvor der anvendes flydende røg, som omdannes til væske ved hjælp af en kondensator og derefter kan påføres maden via flasker.