Naturalsalte
Her finder du forskellige saltsorter såsom,
og , og Det drejer sig især om kulinariske salte, som er perfekte at kombinere med de mest forskellige retter; fisk, kød, veganske retter og mere. Natursalte er af naturlig oprindelse og har en helt egen smag. Ingen overraskelser, smagsforstærkere eller farvestoffer: som engrosleverandør af natursalte tilbyder vi et naturligt produkt, godt for mennesker og natur. Har du en egen restaurant, butik eller café? Så er vores naturlige produkter også tilgængelige under private label.Købe havsalt? Havsalt og dets mange anvendelser
Hvorfor købe fint havsalt? At købe havsalt er et kraftfuldt og velsmagende alternativ til det ‘almindelige’ bordsalt, som du finder i supermarkedet.
stammer, som navnet antyder, fra havet. Hvad koster salt? Prisen på salt afhænger af typen og produktionsprocessen.Udvinding af havsalt
Hvordan udvindes havsalt? På en bæredygtig og økologisk måde. Udvindingen sker ved at fordampe havvand i såkaldte ‘saltbassiner’. Kombinationen af vindens og solens kræfter får dannet en saltkruste, som derefter kan høstes med maskiner. Havsalt udvindes i varme områder. Den store fordel ved havsalt er, at kilden (havvand) stort set er uendelig.
Hvorfor købe havsalt?
At købe havsalt gør du på grund af den grove kornstruktur. Havsaltet kan bruges som kvalitets køkkensalt, efter at det er skyllet, sigtet og derefter tørret. Havsalt består for det meste af natrium og klorid.
Havsaltet indeholder dog flere forskellige mineraler end vakuumsalt (bordsalt), som også hovedsageligt består af natrium og klorid. Mineralernes sammensætning i havsalt giver en smag med særlige nuancer. Hvor kan man købe uraffineret havsalt? Hos VehGro kan du købe forskellige typer uraffineret havsalt, såsom keltisk havsalt og groft havsalt.
Købe og bruge havsalt
Du kan købe havsalt og bruge det på mange måder. Det har blandt andet at gøre med variationen i kornene. Havsalt bruges ofte i brødprodukter, mejeriprodukter, snacks, krydderiblandinger. Fordelen i forhold til vakuumsalt er, at der ikke bruges antiklumpningsmiddel for at kunne tilsætte saltet som ingrediens i andre produkter.
Hvorfor bruges vakuumsalt ofte som bordsalt?
Det er simpelt: det skyldes primært den geografiske nærhed til producenter af denne type salt i Holland. ‘Salt er salt’ vil nogle mennesker tænke. Alligevel findes der nogle forskelle. At købe havsalt er en anbefaling for alle, der elsker en smagseksplosion.
Hvad er så stensalt?
er et klart, farveløst salt. Stensaltet får en hvid farve på grund af sprækkerne og ridserne i den grove tekstur. Jo finere stensaltet er, jo hvidere vil farven være. Forskellen fra havsalt er, at stensalt udvindes i saltminer. Også i den hollandske fødevareindustri bruges stensalt ofte. At købe stensalt er et godt alternativ til bordsalt.
Er havsalt og stensalt virkelig forskellige?
Ja og nej. Stensalt kaldes også ‘rent havsalt’. Hvorfor? Stensalt stammer fra underjordiske – urørte – miner og ikke fra forurenede vandmasser. Faktisk er stensalt det samme som havsalt, da det drejer sig om et lag sediment, der stammer fra vand fra havet. Stensalt udvindes på land, på steder hvor havet tidligere var. Det anvendes især som badeSalt for en ren hud og mod ukrudt.
Hvad er Kala Namak salt?
er en meget særlig slags havsalt, der stammer fra Indien og er sort i farven. Det er opkaldt efter det sted, hvor det udvindes, og lugter omtrent ligesom kogt æg samt har aroma af svovl (det er et vulkansk salt). Vil du købe Kala Namak? Dette specifikke salt anvendes ofte i fiskeretter, grøntsagsretter, frugtsalater og forskellige chutneys.
Magien ved Himalayasalt
er et naturprodukt, der stammer fra Himalaya-bjergkæden - den højeste kæde på jorden. Himalayasalt udvindes blandt andet i Myanmar, Kina, Pakistan, Nepal, Afghanistan og Bhutan.
Det særlige ved dette salt er, at det har en pink nuance. Det bliver udvundet i hånden. At købe Himalayasalt? Et klogt valg. Dette salt har en meget rig smag og er rigt på næringsstoffer som magnesium, calcium, kalium, borat og strontium.
Kohser salt: hvad er det?
Kohser salt er et salt, der oprindeligt blev brugt af jøderne til at trække blod fra kød (for at gøre kødet ‘kosher’). Det er salt med en relativt grov tekstur, også kendt som ‘flager’. Formen ligner intet af havsalt eller bordsalt. Også smagen afviger. Vil du købe kosher salt? Dette særlige salt har en unik smag og et strejf af historie.
Røget salt: en skandinavisk smagsgiver
er, ganske bogstaveligt, røget salt. Det betragtes som den ideelle smagsgiver til blandt andet æg, kød og grøntsager. Røgaromaen er især lækker ved en grillet eller stegt bøf. Vil du købe røget salt? Et fremragende valg: du får ‘finishing touch’ til din fiske- eller kødret med hjem. Aromaen er intens og noget, som intet andet salt kan sammenligne sig med.
Hvordan fremstilles røget salt?
Forskellen mellem røget salt og de ovenfor nævnte saltsorter er, at røget salt er et salt, der produceres og ikke udvindes. Saltet bliver først røget, efter at det er røget på træ i hele 160 timer uden afbrydelser. Saltet bliver desuden regelmæssigt vendt, så røgaromaen kan hænge sig dybt ind i porerne.
Historien om døde havsalt
Det Døde Hav er verdens dybeste sø. Den ligger mellem Israel og Jordan og begrænses af Jordan-dalen mod nord og Wadi Araba mod syd. Søen ligger i en dal 429 meter under havets overflade, hvilket gør kysten ved Det Døde Hav til det laveste landområde på jorden. Med en gennemsnitlig dagtemperatur på 40 grader falder der stort set ikke nedbør, og luften er klar og fri for smog og forurenende stoffer.
Det Døde Hav kaldes dødt på grund af det høje saltindhold, som gør, at levende organismer ikke kan overleve i vandet. Det høje saltindhold gør badning i Det Døde Hav til en gavnlig aktivitet for mennesker med hudproblemer. Det saltholdige vand har en terapeutisk virkning på huden, håret og neglene. Det Døde Hav sank hvert år, der er stadigt mindre vand i Det Døde Hav. Der forbliver store områder, der næsten udelukkende er salt. Dette salt bliver stort set udskåret og derefter handlet som badeSalt.