Cacoa bønner Rå Økologisk

Engros & Private label af kakaobønner rå Økologisk. Køb ind i bulk eller som forbruger? Bestil direkte!
- Fremstillet af økologiske kakaobønner fra Peru
- Rå kakaobønner indeholder flere antioxidanter end rødvin og grøn te
- Ideel til direkte forbrug eller forarbejdning i chokoladeprodukter
Historie og oprindelse af rå kakao
Kakao (Theobroma) blev første gang høstet for cirka 3000 år siden af Olmecerne i Mexico. Det blev dengang primært brugt til forfriskende drikke. I løbet af årene tog Mayaerne og Aztekerne denne brug til sig i deres kulturer. Kakao blev en del af ceremonielle ritualer, og kakaobønner var et betalingsmiddel. I det 16. århundrede bragte spanierne kakao til Europa.
I midten af det 17. århundrede blev det en populær drik. Gennem kolonierne fra forskellige europæiske lande blev kakaotræer introduceret i Asien og Vestafrika, da efterspørgslen efter chokolade i Europa steg.
Kakaobønnen er den rå basis for produktionen af chokolade. Disse kakaobønner stammer fra de tropiske klimaer omkring ækvatorialen i Sydamerika (Ecuador). Theobroma kakaotræet er helligt blandt Mayaerne og Aztekerne. Frugterne af kakaotræet høstes i hånden, og de rå bønner bliver derefter renset i naturligt vand og selekteret for den bedste kvalitet. Denne proces sikrer, at næringsstofferne bevares uden tilsætningsstoffer.
Forskellige typer kakao
Hvilken kakaobønne skal man købe? Der skelnes groft mellem 3 forskellige typer kakao: Criollo, Forastero og Trinitario. Deres navne stammer også fra de spanske opdagelsesrejsende. Spanierne opdagede kakao første gang blandt den indfødte befolkning i Mexico og Mellemamerika. Da de på videre opdagelsesrejser også fandt kakaobønner andre steder, der smagte anderledes end den kakao, de allerede kendte, kaldte de kakaobønnerne fra Mellemamerika "Criollo", hvilket betyder indfødt, og kakaon fra alle de andre steder "Forastero", hvilket betyder fremmed. Mange år senere blev der på Trinidad avlet en hybrid af Criollo og Forastero, som fik navnet "Trinitario". Forastero kakao fra Brasilien fandt sin vej via kolonister til plantager i Afrika og Sydøstasien. Vores økologiske kakaobønner er af varianten Criollo.
Criollo
Criollo-bønnen har et komplekst og delikat profil, en mild smag med sekundære aromaer af nødder, karamel, frugt og tobak. Smagen er ikke bitter og meget aromatisk. På trods af disse behagelige egenskaber er criollo kakao den sjældneste. Det skyldes, at criollo-træet giver en lavere udbytte hvert år og også er mindre resistent overfor sygdomme. Der er derfor relativt få criollo-plantager. Denne bøn er ofte en favorit blandt chokoladeproducenter, virkelig kvalitetschokolade værdsat af gourmeter. Denne bøn bruges meget i luksus chokolade. På verdensplan står denne bøn for blot 3% af den samlede chokoladehandel.
Forastero (regular)
Forastero er ikke en unik art. Det er mere et samlebetegnelse for forskellige kakaobønnevarianter. Fordi det er så udbredt, bliver der i dag produceret 80% til 90% af chokoladen med Forastero kakao. Derfor sælger vi Forastero kakao som "Regular" kakao. Generelt siger man, at Forastero kakao har en fyldigere, men mindre aromatisk smag end Criollo. Den kan nogle gange smage bitter eller sur. Nogle mennesker foretrækker dog denne chokolade på grund af den fyldigere, mere jordiske smag.
Trinitario
Trinitario kakaobønnen ligger smagsmæssigt imellem de to andre. Fyldigere og mere jordisk end Criollo og mindre bitter og sur end Forastero.
Rå kakaobønner er en superfood
Kakaobønner er i sig selv en superfood, da de indeholder forskellige antioxidanter, mineraler og næringsstoffer. De rå kakaobønner indeholder flere antioxidanter end rødvin og tre gange så meget som grøn te. Disse kakaobønner er ideelle til direkte forbrug, for eksempel som tilsætning i din yoghurt med tørret frugt eller morgenmadsprodukter. Tag også et kig på produkter lavet af rå kakaobønner, såsom rå kakaopasta og rå kakaonibs. Disse er mere praktiske i behandlingen af rå kakao i chokoladeprodukter som snacks, konfekt og barer.
Engros rå kakaobønner
Er du på udkig efter en engros eller storpakke af rå kakaobønner? Vehgroshop er engrosforhandler af rå kakaobønner. Køb rå kakaobønner? Vi tilbyder forskellige pakker fra 100 gram til hele paller. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du ikke går glip af nogen tilbud på rå kakaobønner.
Varenummer | 40014-conf |
---|---|
Produktoplysninger | Specsheet |
Produktformål | Hele |
Farve | Brun |
Ingredienser | Kakaobønne |
Særlige Egenskaber | ØKO, Rå |
Anerkendt landbrugssystem | Peru |
Mærke | Private Label |
HS-Kode | 18010000 |
Mulighed for Private Label? | Ja |
Anbefalet brug | 10-15g per dag. Konsulter din læge, før du bruger produkter med en høj koncentration af næringsstoffer. |
Energi (kcal/kJ) | 542 kcal / 2231 KJ |
Proteiner | 13 g |
Kulhydrater | 4.7 g |
Fedtstoffer | 46 g |
Mættede fedtstoffer | 29 g |
Fibre | 27 g |
Natrium | 0 g |
Salt | 0 g |
jeg har aldrig fået så gode rå økologiske kakaobønner.
Bliv venligst ved med det.
Kærlig hilsen
SIGI